Acoperis cu vegetatie

Acoperis cu vegetatie

Cuprins articol

Un acoperiș cu vegetatie, terasa inierbata, sau acoperis verde cum este cunoscut in planurile de arhitectura peisagistica, este un acoperiș al unei clădiri care este parțial sau integral acoperit cu vegetație intensiva sau extensiva. Structura acestor acoperisuri cu vegetatie sau gradini suspendate, au aceeasi stratificatie ce necesita in prima faza realizarea corespunzatoare a lucrarilor de hidroizolatii speciale adecvate acestui tip de acoperis, urmat de termoizolarea si realizarea straturilor de filtrare si drenaj, peste care se va planta vegetatia aleasa. 

HIDROIZOLATII CONDURARU a realizat nenumarate astfel de proiecte, prin furnizarea si montajul specializat pentru sistemul complet inceput de pe placa de beton a proiectului ce urmeaza a fi transformat in zona verde – gradina peste cota +/-0,00 a unei parcari subterane, spatii verzi intre blocuri sau zone de acoperis cu vegetatie pe terase de bloc, acoperisuri industrial sau zone de relaxare cu vegetatie la terasele exterioare din cadrul cladirilor Office Building sau Penthouse pentru sectorul residential, acoperind toate operatiunile de: panta, termoizolatie, hidroizolatie antiradacina, filtrare, drenaj și realizarea sistemelor de irigare controlata, plantare.

HIDROIZOLATII CONDURARU a realizat proiecte de amenajari spatii verzi precum

Amenajari spatii verzi acoperis cu vegetatie FARES Orastie Hunedoara

Sistem complet de amenajare spatiu verde acoperis cu vegetatie in structura completa de hidroizolatie cu membrana bituminoasa antiradacina, sistemul de drenaj si filtrare, realizarea instalatiei de irigatie cu zona dubla de udare prin aspersoare conectate la panou wifi cu programare controlata de la distanta.

Peisagistica Penthouse Aron Cotrus – Cartierul Francez

Realizarea unui acoperis impartit in doua zone, astfel: 

  • Zona 1 – sistem cu vegetatie ce a inclus o paleta larga de plante perene, plante florale, arbusti si conifere. Pentru noi a fost o provocare realizarea la etajul 10 a lotului complet de plante dorite de catre beneficiar, dupa realizarea sistemului de hidroizolatie si drenaj aferent. 
  • Zona 2 – terasa circulabila inchisa in pardoseala flotanta din deck wpc lamelar de exterior.

Amenajari spatii verzi City 2 Forest Pipera

Sistem alveolar de jardiniere vegetatie si amenajare spatii de joaca, amenajari spatii verzi dintre blocuri in structura completa de hidroizolatie cu membrana bituminoasa antiradacina, sistemul de drenaj si filtrare.

Acoperis cu vegetatie, hidroizolatie antiradacina si sisteme de irigatie pentru gradini Penthouse AROMEI in Sector 2

Sistem complet de acoperis cu vegetatie (structura completa de izolatie si termoizolatie, sapa mecanizata de panta, aplicare membrana hidroizolanta antiradacina, geotextile si geogrile monofilament de filtrare si drenaj, montarea alveolelor HDPE de retentie a apei in sol si pastrarea constanta a umiditatii, realizarea instalatiei de irigatie cu zona udat prin aspersoare si zona de udat prin picurare conectate la panou wifi cu programare controlata de la distanta)

Alte articole asemănătoare