tehnologie de montaj hidroizolatie terasa

tehnologie de montaj hidroizolatie terasa

Tehnologie de montaj termo si hidroizolatie terasa necirculabila, sistem clasic de terasa necirculabila pentru constructii noi civile si industriale sau acoperisuri ce necesita reabilitare integrala.

1. AMORSA BITUMINOASA Se aplica stratul de amorsa pe suprafata integrala a stratului suport ce urmeaza a fi hidroizolata , aplicarea amorsei bituminoase se realizeaza prin pensulare sau pulverizare .

2. STRAT DE DIFUZIE Se aplica stratul de difuzie compus din membrana bituminoasa perforata cu insertie din fibra de sticla prin termosudarea in puncte pe toata suprafata orizontala , iar pentru suprafata verticala se aplica fasii de legatura scoase pe vertical la suprafata aticului in cuantum de circa 10% din suprafata aticului , cu rol de evacuare a vaporilor.

3. BARIERA CONTRA VAPORILOR Se aplica un strat de membrana bituminoasa tip poliester sbs de 4-5 kg/mp prin termosudare cu flacara. Membrana se aplica peste stratul de difuzie cu o suprapunere de 10 cm iar termosudarea se face integral pe toata suprafata orizontala cu intoarcere de circa 25 cm – 30 cm pe atic.

4. TERMOIZOLATIE – POLISTIREN EXTRUDAT/EXPANDAT Se aplica stratul de termoizolatie compuse din placi de polistiren extrudat/expandat rigid de 5cm/10 cm grosime prin inbinarea acestora pe nood & feder

5. STRATUL UNU DE HIDROIZOLATIE Se aplica stratul hidroizolatie autoadeziva prin caserare, compus din membrana bituminoasa tip poliester sbs cu flexibilitate ridicata la -20°C/-25°C de 3-4kg/mp. Membrana se aplica peste stratul de termoizolatie cu o suprapunere de 10 cm iar lipirea mecanica se face pe banda de 10 cm de suprapunere urmata de termosudarea integrala pe scafe cu intoarcere si prindere verticala de circa 25 cm – 30 cm pe atic.

6. STRATUL FINAL DE HIDROIZOLATIE – ARDEZIE Se aplica un stratul final de membrana bituminoasa tip poliester SBS de 4.5-5 kg/mp cu ardezie cu flexibilitate ridicata la -20°C/-25°C prin termosudare cu flacara , se aplica peste stratul primar de hidroizolatie cu o suprapunere de 10 cm iar termosudarea se face integral pe toata suprafata orizontala si verticala cu intoarcere pe marginea din exterior a aticului in zona glafului.